Featured Posts

To top
19 aug

En sovepose hjalp på søvnen

Fra Ava var 4-6,5 mdr. sov hun dårligt. Ekstremt dårligt. Hun vågnede i hvert fald hver time hele natten fra hun blev lagt – nogle nætter oftere. Det var ret hårdt for os alle, så vi endte faktisk med at gå til en ”søvnkonsulent” her i Singapore. Det var nu bare en engelsk sundhedsplejerske med speciale i mad og søvn, men ja en coach, der kunne hjælpe os. Vi lavede en kæmpe turn around og har faktisk ikke set tilbage siden, hvilket jeg kan fortælle mere om i et andet indlæg, men resultatet er, at vores datter sover 11-12 timer straight hver nat. Bum. Det havde jeg aldrig i min vildeste fantasi troet var muligt på det tidspunkt.

Nå, men en del af ”kuren” var, at vi skulle skifte hendes dyne ud med en sovepose. Grunden var bl.a. at når de er så små, kan de ikke rigtig administrere en dyne, og er typisk i en fase, hvor de motorisk udvikler sig så meget, at de sparker den af, ruller rundt og måske den derfor faktisk er mere forstyrrende end gavnende. En sovepose derimod gør, at de har den rigtige temperatur hele natten, og dermed ikke vågner fordi de fryser, og endeligt risikerer de heller ikke at få dynen hen over ansigtet og ikke kan få den væk. Jeg var – som med mange andre ting, når man skal prøve noget første gang – lidt skeptisk. Jeg vidste, at man brugte soveposer i rigtig mange andre lande til babyer, men i Danmark bruger alle jo dyne, så det var ligesom det, jeg troede på. Men jeg må sige, at det virkelig er smart. Ava er nu, som 10,5 mdr. meget mobil, og ruller rundt i sin seng hele natten, og soveposen er på ingen måde i vejen, så hun ikke kan bevæge sig, men gør bare, at hun altid er dækket til. Derudover er den blevet en vigtig ”søvnassociation”, hvilket vil sige, at hun forbinder den med at skulle sove, så når hun ser den, ved hun godt, hvad hun skal. Det ville nok være det samme med en dyne, men her er det så bare den – for ja, en vigtig vigtig ting, når børn skal lære at sove, er at indføre rutiner, som de genkender, så de føler sig trygge.

Vi sover jo i aircon, så Ava sover i 22 graders varme – det lyder måske varmt, og man anbefaler køligere i Danmark, men det er fordi, der er forskel på aircon- og naturlig varme/kulde. Hun sover derfor i en langærmet sovedragt med fødder og den tyndeste sovepose (1.0 tog hedder det). I Danmark ville hun skulle have en tykkere sovepose.

Vores plan er, at hun skal begynde at sove med dyne, når hun bliver større, men lige nu fungerer det bare vildt godt med soveposen.

Vores soveposer er fra det australske mærke Aden and Anais, som laver de blødeste muslinsoveposer, og hvis I overvejer at prøve det af, vil jeg anbefale at købe en der er lidt for stor, så der er plads til at vokse.

Har nogen af jer prøvet sovepose?

Stine
3 Comments
  • Louise

    Meget interessant. Jeg har en datter på 9 måneder, der stadig sover meget uroligt – gab. Du må meget gerne dele tips og tricks i et andet indlæg ☺

    19. august 2017 at 5:40 Svar
  • Katrine

    Min søn på snart 7 måneder sover præcis, som du beskriver, at Ava gjorde. Vi er snart ved at gå ud af vores gode skind, og tænker hvordan og om det nogensinde bliver bedre. Det er derfor fedt at høre, at det er lykkedes jer at lave om på det! Vi har en sovepose til ham, men har ikke rigtig brugt den – men det skal vi helt sikkert have lavet om på. Tænker også at begynde at putte ham på eget værelse, for nu skal der ske noget. Er dog meget spændt på, om vi kommer til at rende frem og tilbage 117 gange, og hvordan det skal gå med nat-amningerne. Vil meget gerne høre mere om jeres turn around 🙂

    19. august 2017 at 19:01 Svar

Leave a reply