Featured Posts

To top
17 aug

10 musthaves til den første tid

Nu hvor min datter snart runder et år (… ET ÅR!?!?!), kan jeg allerede være med i gruppen af mødre med lidt erfaring i forhold til, hvad der er virkelig rart og en hjælp at have i starten. Jeg har derfor fundet frem til 10 ting, som jeg synes var fantastiske at have eller som jeg ville ønske, jeg havde haft.

 1. Bæresele

  En bæresele er intet mindre en ge-ni-al. Jeg ved faktisk ikke, hvor populære de er i Danmark (?), men i Asien ser du børn i bæreseler overalt (også helt klart for store, tunge børn, men det er en anden (kultur) historie). Vores datter blev hurtig meget tung, og derfor måtte vi undervejs skifte den bæresele vi havde ud med en anden, som bar hendes vægt på vores hofter fremfor skuldrene. Vi endte med at købe en bæresele fra Manduca, da det var den “alle” mødrene i det child center, som vi kom i, da Ava var lille, brugte og anbefalede. Og vi har været og er SÅ glade for den! Den minder utrolig meget om Ergobaby-modellen, da den også bærer vægten på hofterne, men en af forskellene er, at Manduca’en ikke kan bære barnet med dets front udadtil. Manducas argument er, at det ikke er godt for barnets hofter at sidde på den måde, hvilket var grunden til, at jeg ikke valgte Ergobaby-modellen, men det irriterer mig faktisk i dag. Fordi, come on, man slæber alligevel ikke rundt på sin tunge baby i en bæresele i flere timer – jeg gør/kan i hvert fald ikke, og Ava eeelsker at sidde og kunne følge med, nu hvor hun er stor nok til flere indtryk.
  Manduca fås bl.a. her
  Ergobaby 360 fås bl.a. her

 2. Bedside crib

  Øv, sådan en fik jeg aldrig købt, og det fortryder jeg. Vi havde Ava’s almindelige Sebra Kili seng stående op af vores indtil hun var 6,5 måneder, og hun flyttede ind i sit eget værelse. Det fungerede ok, men det havde været så meget mere optimalt, hvis jeg havde haft en bedside crip. De har jo ikke så lang “holdbarhedsperiode”, fordi baby hurtigt vokser ud af dem, men af samme årsag kan man også finde mange brugte og billige på f.eks. Den Blå Avis, og hvis der en dag kommer en ny baby, skal jeg 100 % have sådan en.
  Bedside cribs fås bl.a. her

 3. Ammepude

  … er endnu en ting, som jeg ikke mente var nødvendig. Jeg “nåede” aldrig at få mig en ammepude, og det var totalt dumt. Jeg klarede mig selvfølgelig med diverse sofapudder, men helt ærligt så havde en ammepude bare været SÅ meget nemmere. Den fejl begår jeg heller ikke igen.
  Et stort udvalg af ammepuder fås bl.a. her

 4. Et pænt og godt puslebord

  Da vi skulle vælge puslebord, havde jeg det sådan lidt; det skal bare være praktisk og billigt. Så da vi stod i IKEA og skulle vælge, spurgte min mand, om jeg nu var sikker på, at vi ikke lige skulle have et, der var “bedre” og dyrere? Men jeg sagde nej-nej, det er jo “bare” til, når hun skal skiftes. Oooog det gør man jo så hele tiden (omg …!). Så jeg fortryder, at vi ikke valgte et, som var lidt mere hyggeligt at stå ved, som var højere, og som var mere praktisk med skuffer, hvor man kunne gemme ting væk i. Når vi engang flytter fra Singapore, kommer det puslebord i hvert fald ikke med hjem.
  Jeg ville gerne have haft dette puslebord fra Sebra, som matcher hendes seng, og som bagefter bare kan bruges som et lille skab på værelset. Smart.

 5. Olivias Tryllesalve

  Det navn er så skørt, men tryllesalve er lige, hvad det er. Ava har ikke brugt andet, og har aldrig haft rød numse. Den virker bare. Og så er det rart, at den ikke er fyldt med alt muligt – tre ingredienser, bum.
  Fås bl.a. her

 6. BLØDT tøj

  I starten var jeg meget opsat på, at Ava skulle have alle mulige fine små outfits på. Men jeg kunne hurtigt se, hvad det egentlig var, vi brugte igen og igen: den bløde tøj, som var nemt at få på. Og her må jeg sige, at pris og kvalitet hænger uløseligt sammen. Mine største favoritter var det bløde bomuld fra Serendipity, de geniale silke-ulddragter fra JOHA og MarMars bodyer. H&Ms blev f.eks. virkelig hurtigt stive, mistede facon og i det hele taget ikke nær så rare at give baby på.
  Serendipity-serien, som jeg elsker fås her
  MarMar-serien, som jeg elsker fås her
  JOHA-dragterne, som jeg elsker fås her

 7. Babyalarm

  Uundværlig. Nothing less. I starten kunne jeg slet ikke slappe af, når Ava lå og sov, og selvom der var babyalarm på, gik jeg alligevel frem og tilbage hele tiden. Det voksede jeg (lidt) fra 🙂 Vi bruger den også nu, hvor hun sover i sit eget værelse. Jeg tror nu nok, at vi ville høre hende, men det er bare en ekstra tryghed. Vi købte en ret simpel, god og robust model.
  Vi har faktisk senere suppleret med en video-alarm også, hvilket vil sige, at vi kan se hende, når hun sover. Altså vi sidder ikke og glor på hende, når hun sover, men den er god, når hun fx vågner om natten, og det er helt mørk, og man lige kan se, om hun er vågnet fordi bamsen er væk eller om hun har rejst sig op. Efter hun er blevet større og selv falder i søvn efter lidt tid, er det også rart lige at kunne tjekke på videoen, inden man går ind til hende. Det er nok en lidt “Sinagpore-agtig” gadget, men vi er virkelig glade for vores. Kombinationen af de to er god, da videoen ikke kan række så langt og er “stationær”, men de to små alarmer blot kan tages med i pusletasken.
  Vi har købt disse to modeller:
  Almindelig alarm her
  Video alarm her

 8. Ammecover

  Jeg ved ikke, hvor “nødvendigt” eller stort et hit det er i Danmark, men for mig, der bor i Singapore, har det været SÅ rart at have. Man kaster det lige over hovedet, og fordi der sidder en form for “wire” under halsstykket, kan man se ned til babyen, mens man ammer – modsat fx hvis man bare lægger en stofble henover. Hvis jeg havde fået barn i Danmark og skulle amme der, ville jeg også bruge det – for min egen skyld, men også for andres. For jo jo, jeg synes klart, at der skal være plads til amning på caféer, men jeg synes faktisk ikke, at det er fedt at se på fremmede kvinder bryster. Sorry. Not sorry.
  Jeg havde et ret neutralt et i sort, og ellers er der fine varianter her

 9. To babydyner

  Det er lidt obvious, at man skal have en babydyne, men jeg vil anbefale, at man køber to. En dyne er så god, når man i starten skal svøbe babyen og give ro, og så den så (endelig) sover, er det smart, at man bare kan lægge babyen oven på dynen. Men så risikerer man, at babyen sparker dynen af, så det smarte er at have en ekstra til at lægge henover. Derudover er det ret nice at have en ekstra – ikke hvis, men – NÅR uheldet er ude.

 10. THE STROLLER

  Og nej, her har jeg ikke svaret, men mit bedste råd er først og fremmest at overveje hvad DIT behov er, fremfor at lytte for meget på andres valg. For du kan sjældent sammenligne – én vil bruge barnevognen til at gå i byen, en anden i skoven, én vil have en kombi, en anden ikke, én bor på 5. sal og en anden i hus osv. Det er så svært at sammenligne, så det bedste er at se på, hvordan man lever og hvilken barnevogn, der passer bedst. Vi måtte f.eks. skifte vores ud, da den ikke passede til vores liv i Singapores varme, og endte med kun at have (verdens bedste!) klapvogn.

Nå, hvad har jeg glemt?!

Stine
1 Comment
 • Sascha

  Bedside crib 🙌🏻 Det var den bedste invistering vi gjorde. Jeg havde ellers tænkt at vi ikke behøvede sådan en og at det var spild af penge. Mén vi købte en på 3. dagen. Ens søvn er bare ikke værd at spare på 🙂
  Hvis folk spørger mig til råds nu, så bliver bedside crib altid nævnt som den ting jeg har været gladest for!

  Ammepude havde jeg, men den fungerede ligesom bare ikke rigtigt for mig, så jeg gik over til sofapuder. Måske modellen ikke var rigtig eller jeg bare ikke kunne finde ud af at bruge den?

  Og helt enig med barnevogn. Det gælder virkelig om at sætte sig ind i sine egne behov og prøve ikke at lade sig påvirke at andres meninger. Jeg gik imod alles råd og valgte en lille vogn ( i DK “skal” man jo have en stor flyder) og det var jeg bare SÅ glad. Og jeg endte alligevel med at skifte den ud lynhurtigt, til en anden klapvogn, fordi barnevogn slet ikke passede os og klapvognsdelen var stor. Men tænkt hvis jeg havde stået med en stor ubeulig flyder, fordi det var det som andre mente man “skulle” have.

  17. august 2017 at 6:41 Svar

Leave a reply