Featured Posts

To top
29 jul

10 idéer til den sidste tid før babyen kommer

D Der er halvanden måned til termin, og det ville nok være omkring nu, at jeg ville gå på barsel, hvis jeg var i Danmark. For selvom jeg ikke har arbejdet det sidste halve år, føler jeg alligevel, at jeg først nu kan holde “rigtig” barsel – altså fx tage de der lange lure midt på dagen, forkæle mig lidt ekstra etc. Jeg har derfor tænkt på forskellige ting, som kunne være hyggelige at gøre i den sidste tid, inden hun kommer.

Datenights

Selvom både min kæreste og jeg er af den opfattelse, at kærestelivet ikke stopper, når der kommer en baby, men mere at der bliver tilføjet en ny dimension, er vi heller ikke naive nok til at tro, at tingene ikke bliver anderledes. Derfor bruger vi også denne tid til at være i og nyde tosomheden. Det gør vi helt klassisk med gode middage, bioture, gå ud med venner etc.
Jeg tror navnligt, bioturene vil blive savnet, for her i Singapore har man noget, der hedder “Gold Class”, hvor man sidder i kæmpe store lænestole, hvor man kan køre sædet helt ned, concierge service, når man vil have noget at drikke og spise. Såååå luksus, og det er altså svært at gå tilbage i den almindelige biograf ovenpå sådan en oplevelse 😉

13874722_10153761081911361_1508753148_n

Mani/pedi

Jeg kan stort set ikke ordne mine negle på fødderne længere, for jeg kan simpelthen ikke nå ned – i hvert fald ikke på en behagelig måde 🙂 Og i særdeleshed når man bor i Singapore, hvor det er sandalvejr hver dag, er det altså en skøn ting at kunne få nogle til at lave dem.

I Danmark havde jeg fået verdens bedste kosmetolog (som jeg virkelig savner her på den anden side af jorden) Anita Falslund til at lave dem. Læs mere om Anita her – og her på bloggen, hvor hun gav gode beauty-råd til gravide.

Massage

Jeg føler, at jeg har været heldig i min graviditet, da jeg stort set ikke haft nogle gener. Her den sidste månedstid har jeg dog godt kunne mærke, at maven er blevet tung, og jeg har fået lidt ondt i min ryg – bag skulderbladene. Derfor har jeg været så heldig at få et par behandlinger af mine veninder og kæreste. Det hjælper virkelig og er SÅ rart!

I Danmark har jeg hørt rigtig godt om Amazing Spaces behandling; “Pretty and Pregnant”, så hvis jeg var i Danmark, havde jeg helt klart prøvet den – læs om den her.

13884370_10153761084801361_123699931_nGravid yoga og svømning

Jeg har aldrig været særlig interesseret i eller god til yoga. Jeg er stiv som et bræt, og har ikke haft tålmodighed til tempoet. MEN efter jeg blev gravid har jeg gået til prenatal yoga her i Singapore, og det har virkelig været en øjenåbner for mig. Dels er det god motion – ikke som jeg elskede det på reformeren, men styrkende i forhold til de dele af kroppen som belastes under graviditet og fødsel. Min læge anbefalede mig, at jeg ventede med at dyrke yoga i de første 12 uger, men derefter var det safe helt op til fødslen. Samtidig har min yogalærer fortalt, at det aldrig er for sent at starte. Du kan altså godt starte langt henne i din graviditet og få en masse ud af det.

Det sted, hvor jeg dyrker yoga er der også post-natal yoga classes, hvor man kan have sin baby med, hvilket jeg helt klart har tænkt mig at starte til.

Derudover er jeg en heldig gravid, da vi har pool, hvor vi bor, så jeg er stort set hver dag nede og dyppe (og køle…!) mig. Det er jo den rareste fornemmelse at svømme, når man er gravid, for man kan slet ikke mærke maven! (Til gengæld er det lidt af en bummer, når man går op af vandet og føler sig 10 gange tungere :-)) Det keder mig at svømme langt, så jeg har derfor lavet en masse andet træning i vandet og sågar løbet rundt, hvilket jeg ikke har haft det godt med stort set hele graviditeten – altså at løbe.

13823186_10153761081931361_482050632_n

Find gode lydbøger

Min veninde Josephine er verdens største lydbogsfan, og anbefalede mig at finde gode lydbøger til gåturene nu, men også til når man skal strolle rundt med baby. Har I nogle anbefalinger?

Læs magasiner og bøger

Jeg har købt en masse babybøger, da jeg var i Danmark – mere om dem senere – men derudover nyder jeg også at kaste mig på sofaen med mine digitale abonnementer på danske magasiner. Det slår ikke the real deal i papirudgaven, men det er stadig me-time. Denne måneds Eurowoman og ELLE er spot on, når man er gravid 😉

13672615_10153761081946361_1856569022_n

Afprøv udstyret

Jeg vil mene, at vi er fully equipped, når det kommer til babyudstyr, men jeg har fået fortalt, at det er en god idé at “lære tingene at kende”, inden babyen kommer. Fx alle de der “smarte” funktioner på barnevognen, eller hvordan man sætter autostolen fast etc. Det gider man ikke rigtig først lære, når man svedende (i hvert fald her i Singapore) står og skal installere den i taxaen hjem fra hospitalet.

Everyday luxury

De små ting tæller, og for mig er hverdagsluksus bl.a. tørbørstning og scrub. Jeg er vild med Karmamejus børste (fås online her) og denne scrub fra L:A Bruket (fås bl.a. her), som efterladen huden helt blød, frisk og tilpas olieret.

13884334_10153761090331361_830238287_n

Netflix and chill

… Som i chill! Min kæreste har set ALLE gode serier, så nu vil jeg udnytte tiden til at få set Homeland, House of Cards, Suits og hvad han ellers har set. (I realiteten ser jeg nok bare SATC igen-igen-igen, fordi jeg ELSKER det, og egt. bedst kan lide at se ting, jeg har set før…)

SOV

Sov længe, gå tidligt i seng, tag en lang lur midt på dagen – whatever works for you. Men nyd at sove og slappe af 🙂

13884597_10153761082406361_128776254_n

 

 

Stine
No Comments

Leave a reply