Featured Posts

To top
4 jun

Pre- og post graviditetshår

F

Flere af min veninder jublede mens de var gravide, fordi de fik et flottere hår – det blev mere blankt og mere fyldigt. Men i perioden hvor de ammede og begyndte at trappe ned på amningen oplevede de, at de fældede meget mere. Personligt har jeg ikke rigtig kunne se den store forskel på mit hår, men det har måske også noget at gøre med, at jeg blev gravid efter en måned i Singapore, som i forvejen gør en del ved ens hår pga. den høje fugtighed, tørke fra aircon, ny kost etc. Men jeg synes, at min hårfarve er blevet lidt mørkere – liiiidt mere leverpostej. Lige nu er det ok, for jeg vil ikke farve mit hår mens jeg er gravid, men måske jeg igen vil få lavet lidt lysere striber, når den lille er ude. We’ll see.

Jeg mener ikke, at jeg er blevet fanatisk under min graviditet i forhold til skønhedskemi. Jeg har i de sidste mange år haft en bevidsthed om, hvad jeg smurte mig ind i, og jeg har derfor stort set kunne fortsætte mine rutiner. Det er faktisk kun frugtsyre-masker og a-vitamin cremer, som jeg har skåret fra. I forhold til mit hår har jeg fortsat med de produkter, jeg brugte, før jeg blev gravid, da de har en god ingrediensliste, og fungerer rigtig godt for mit hår. Mine faste favoritter på hylden er:

BCB Shampoo, 192 kr. – fås her

Dette er den bedste shampoo, jeg nogensinde har brugt. Period. Den er fra danske Hårklinikken, som jeg hørte om gennem en veninde, der pga stress og senere graviditet begyndte at tabe håret. Shampoo’en afrenser hovedbunden og reducerer talgproduktionen, som ofte er overaktiv pga. et hormonelt betinget hårtab. Jeg er vild med den, fordi den rengør håret på den blidest mulige måde uden at vaske mit hårs naturlige olier af. Konsistensen er meget flydende, og man skal derfor ryste den, inden man trykker shampooen ud. Og så skal man huske at vaske håret to gange, så det skummer op anden gang. Mit hår er forholdsvis tykt og kraftigt, og derfor er denne shampoo god til mig, men jeg vil anbefale at skrive til dem for at høre, hvilken type shampoo, der passer bedst til dit hår.

Og apropos Hårklinikken er de mest kendt for at afhjælpe hårtab (både hårtransplantationer og med deres produkter). Min veninde, som i første omgang tabte rigtig meget hår pga. stress, fik vitterligt endnu mere hår efter hun begyndte på deres behandling! Og det var allerede efter to måneder. Og igen da hun blev gravid begyndte hun at fælde og startede derfor igen, hvorefter alt håret hurtigt kom tilbage igen. Jeg er på ingen måde sponsoreret af dem, men jeg har bare set så mange tilfælde, hvor deres behandlinger har haft kæmpe effekt, at jeg er kæmpe fan. Jeg overvejer sågar at købe et behandlingssæt, som jeg kan bruge præventivt, når jeg skal amme.

Less is more – Limesoufflé, 200 kr. – fås her

Jeg har altid bedst kunne lide mit hår lidt tilfældigt. Jeg har lidt fald, og kan godt lide at arbejde det frem. Det “perfekte” friserede hår a la Olivia Palermo er slet ikke min stil – super smukt til hende og mange andre, men for “kedeligt” til min smag. Da jeg arbejdede på modemagasinet IN, fik jeg anbefalet af Cim Mahony at prøve Less is mores Limesoufflé, og den har været fast på min hylde lige siden. Den dufter helt fantastisk af – sjovt nok – citrusfrugter, og er meget nem at arbejde med. Jeg varmer den i håndfladerne og fordeler den tilfældigt i hårtotterne. Den har ikke sådan en “stift” hold, men gør alligevel, at man lige kan sætte det igen i løbet af dagen. Den indeholder tre ingredienser, som alle er økologiske, så den kan sagtens bruges, når man er gravid (og måske lidt kemiforskrækket).

Mason Pearson børste, 1195 kr – fås her

Jeg har haft denne børste i 7 år (…. 7 år, Niller ;-)). Og det er lige før, at den ville være det første jeg ville redde, hvis huset brændte. Det er som terapi at børste hår med den, og den har ændret mine hårrutiner, da den også kan bruges som en stylingbørste. Hvis man ikke har sådan en børste, er man bare nødt til at prøve den. Min model hedder “popular” og er med nylon og vildsvindehår, da jeg som sagt har et ret kraftigt hår.

Maske fra Kiehls, 225 kr. – fås her

To be honest, så er jeg ikke sikker på, om denne ingrediensliste holder i retten, men den fungerer for vildt! Man får det blødeste hår af denne maske! Jeg prøvede den tilfældigt en gang for et par år siden, og jeg har brugt den trofast lige siden.

Balsam

Med hensyn til balsam har jeg ikke én favorit. Jeg har brugt Hårklikkens balsam til tørt hår i et par år, som er vildt god, men da jeg løb tør mens jeg var herude har jeg prøvet lidt forskelligt. Lige nu står John Masters Orgnanics balsam til blond hår på hylden – den er superlækker og dufter som den lækreste aroma spaoplevelse hver gang.

Jeg er ret spændt på, at høre om der skete noget med jeres hår og hvad I gjorde?

Stine
2 Comments
 • Sascha

  Der skete ikke noget hos mig i graviditeten. Jeg fik en lille smule “amme-pandehår” men det kan slet ikke ses længere.

  Jeg kan ikke give dig nogle tips, fordi vores hår er vildt forskelligt.
  Men jeg har brugt Matas økologiske serie og været utroligt glad for den 🙂

  6. juni 2016 at 19:26 Svar
 • Marie

  Jeg er lige faldet over dit site og hvor er det hyggeligt at finde en blogger, der også skal have første barn i september! Og som ovenikøbet (så vidt jeg nu kan se og læse…) langt hen ad vejen deler smag og indstilling med mig! Det bliver hyggeligt at følge med henover sommeren og under barslen.
  Mvh. Marie

  9. juni 2016 at 6:52 Svar

Leave a reply