Featured Posts

To top
13 maj

Et pænt aktivitetsstativ

JJeg har altid gået op i indretning, og elsker at gå og gøre vores hjem pænt og hyggeligt. Når mine forældre besøger os, joker min far altid med at spørge min kæreste, hvad jeg senest har flyttet rundt på, for jeg har nok udskiftet en vase eller en pude hist og her – ofte har min kæreste dog ikke selv bemærket noget.

Derfor er jeg naturligvis ikke helt vild med tanken om skrigfarvede baby-ting i hele hytten. Alle siger, at jeg bliver klogere, og at vores hjem også kommer til at flyde med larmende, grimt plastiklegetøj over det hele. Men det tror jeg faktisk ikke på. Altså selvfølgelig skal hun kunne lege, rode og fylde med alle hendes ting over alt – det er klart – men jeg vil så vidt muligt forsøge at gøre det nemt at “gemme af vejen” igen, og de ting, som kan integreres med vores almindelige møbler og stil, vil jeg i første omgang gå efter. Som fx hendes vugge og seng, som begge passer meget godt ind.

Da jeg for noget tid siden så dette “aktivitetsstativ” fra Loullou på instagram, var jeg sikker på, at det skulle vi have til Ava. Dels er det smart, fordi de i sig selv er minimalistisk og skandinavisk og ikke “larmer” i stuen, som de andre og mere almindelige aktivitetstæpper. Dernæst er det nemt at skille ad og stille væk, hvis det ikke skal bruges, og endeligt – og det er jo netop det smarte – kan man hænge alle de “grimme” (… men sjove og stimulerende) farverige rangler, mobiler og hvad hun nu ellers synes er et hit op i den. For jeg har godt luret, at mine veninders babyer gider altså ikke de fine hæklede douche rangler, dukker etc. De vil have larm og farver. Og fair nok.

Jeg har købt vores stativ hos Lillelykke.dk – HER.

Hvad er jeres erfaringer? Er jeres hjem blevet babymansions med legetøj over alt eller kan man godt holde stilen?

 

Stine
5 Comments
 • Sascha

  Jeg synes faktisk at vores hjem har været nogenlunde 🙂
  Vi havde et træ stativ fra moulin Roty og jeg købte ophæng fra moulin roty, Lilliputtiens & Franck & Fischer. De er med farver men uden at være neon 🙂
  Vi har aldrig købt Lamaze og vores dreng var glad og tilfreds.
  Skum gulvet var i dusche farver som passer ind i stuen. Og så har vi nogle opbevaringskurve (i sort/hvid) som hans legetøj er i i stuen.

  Resten af hans ting står på hans værelse, og så skidtet der blot ud en gang imellem.
  Så behøver man altså ikke at have stuen fyldt.

  Det ‘værste’ for mig var at efter han begyndte at rejse sig, så har jeg ikke kunnet have vaser, planter og lysestager på mange af de normale steder.
  Og dét savner jeg!

  13. maj 2016 at 8:28 Svar
 • Nina

  Nu er vores dreng kun 2,5 mdr, endnu. Så det kan være jeg bliver klogere, men indtil videre går det fint med at integrere baby stuff i hjemmet. Vi har ikke selv købt legetøj da vi fik at vide at alle kommer med legetøj. Godt råd! Dog er de fleste kommet med Lamaze (gyyys), men det er selvfølgelig det han reagerer mest på og så er det jo fint. Aktivitetsområdet er et gråt skumgummigulv og et gråt babytæppe fra Liewood (elsker Liewood) og et Moulin Roty stativ. Dejlig pænt og matchende med stuens øvrige farver og stil. Vi har købt den grå kili seng og her matcher sengetøj og sengerand med legetæppet og puslebordet i gråt fra Budtzbendix. Så ja, indtil videre er alt i tråd med vores æstetik i hjemmet. Måske man bare skal nyde det, indtil de får holdning til det selv.

  15. maj 2016 at 17:47 Svar
 • Gitte Henriksen

  Fineste legestativ! Vi ønskede os selv stativet fra Loullou; eller et lignende; i julegave … vi endte med at få “et lignende” fra Moulin Roty, og det er jeg faktisk ret glad for. Syntes selv at Loullous er klart det pæneste på markedet, men med Moulin Roty kan man hurtigt glide ting til siden, hvis der er noget som ikke falder i lille Agnethes smag. En idé er at skaffe sig nogle pæne klemmer/kroge/bånd, så også alt det legetøj der ikke er lavet til et stativ kan hænges op … på en pæn OG hurtig måde.

  Som “aktivitetstæppe” har min familie samlet en del fra særligt min søsters og hendes veninders børn. De ligger stadig pænt pakket sammen i skabet, da de “larmer” mere end Lamaze! 😀 I stedet har vi et par foldede patchwork-tæpper, som fungere som baby-base i stuen. Et tæppe er super nemt at pakke under barnevognen og tage med på stranden, i skoven, på legepladsen, …, og i vores meget lille bil når turen går til Jylland. Hver aften kan tæppet hurtigt lægges i kurven med legetøj og gemmes væk for natten … og mors øjne kan slappe af. Vi var i øvrigt bekymrede for, om tæpperne ville være bløde nok, til når Agnethe begyndte at rulle rundt og banke sit hoved i jorden mere eller mindre med vilje. Hun er et halvt år nu, og vi har endnu ikke fortrudt at vi ikke har skaffet os et tykkere underlag. Tæpper virker fint! (og så kan man få dem i en del pænere farver/mønstre/kvaliteter end legeunderlag).

  8. juni 2016 at 8:55 Svar

Leave a reply