Featured Posts

To top
5 maj

Mine læseres bud på #MustBuys

J

Jeg har samlet op på jeres svar, som I kom med i dette indlægsamt hvad jeg har fået på mail og facebook (TAK, i øvrigt!), i forhold til hvad et godt “starter kit” indeholder. Og hvis der er én ting, I kan blive enige om, så er det, at slå om dragter er et hit!

 • Slå-om-body’er – ca. 8-10 stk. fordelt på de første par størrelser. Det kommer selvfølgelig meget an på barnet og hvor meget man vil vaske. Flere af jer fremhæver MarMars New born serie og enkelte siger, at de gerne må være med fødder, når de er helt små.
 • Bløde bukser  – ca. 3-4 par. Fås fx på tilbud her
 • Strik – en lille strik cardigan i de første par størrelser. Fås fx på tilbud her
 • Køredragt – 1 stk. hvis det er efterårsbaby (bliver dog nok ikke aktuelt med vores “tropiske jungle baby”.) Fås fx her
 • Stofbleer – ca. 25-30 stk., så man er fri for at vaske hele tiden. Billig version fås fx her og se i øvrigt min DIY guide til farvede stofbleer her
 • Natur børste eller tættekam – god mod forebyggelse af arp. Fås fx her eller her
 • Køb lidt ind løbende – man ved ikke hvor stor/lang en baby man får og de vokser hurtigt ud af tingene, så suppler hen af vejen med body’er, sokker etc når den lille vokser ud af sit tøj
 • Babyrede – min personlige favorit fås her
 • Svøb – en af mine læsere skrev: “Svøbet var en kæmpe hjælp i starten, da den gav vores søn en roliger søvn og trygheden af at være tæt som i livmoderen og mororefleksen var formindsket, så den ikke vækkede ham, når han var ved at falde i søvn.” Fås fx her eller her
 • Sutter – Køb lidt forskellige sutter til starten, så man kan se, hvad babyen kan lide – hvis barnet vil tage sut overhovedet. Man siger, at dem med helt rundt hoved er bedst, da det holder babys “suttemuskler” i træning, og så har denne side et ret stort udvalg og forklaringer.
 • Slyngevuggen fra Naturesway – Louise skrive: “Den har reddet os så mange gange. Både fra skrigeture, men også fra lange putteseancer og fra kold aftensmad. Guld værd! Køb køb køb!”
 • Olivias tryllesalve – “redder alt fra røde numser til tørre pletter og kan også bruges som olie til f.eks. fjernelse af arp”, skriver Louise. Fås fx her
 • Ammeindlæg – til den første tid. Fås fx her
 • Galdesæbe – fjerner gule plamager fra genstridig babylort på tøjet hvis uheldet er ude. Fås fx her
Mangler der noget på listen (udover babyseng, barnevogn og de lidt større og obvious ting) ?

Ps: Topbilledet er den fineste lille romper fra Bonpoint (fås online her) og er en gave fra “farmor og farfar”.

Stine
7 Comments
 • Louise

  Jeg har et par tilføjelser! Både til hvad der ikke er brug for og hvad der er 🙂

  – Vores bedste køb har uden tvivl været slyngevuggen fra Naturesway. Den har reddet os så mange gange. Både fra skrigeture, men også fra lange putteseancer og fra kold aftensmad. Guld værd! Køb køb køb!
  – Tættekam til arp.
  – Olivias tryllesalve, redder alt fra røde numser til tørre pletter og kan også bruges som olie til f.eks. fjernelse af arp.
  – Ammeindlæg til den første tid med dryppende bryster.
  – Galdesæbe fra Sonett. Kan købes hos Purebaby. Fjerner gule plamager fra genstridig babylort på tøjet hvis uheldet er ude (og det er det!).
  – Et svøb, som beroliger sur baby. Jeg har en stor stofbleer som både fungerer som svøb, og som tæppe på varme dage. Synes det er mere funktionelt end det fra Ergobaby, da det kan bruges til andre ting også. Det fra Fabelab er både pænt, øko og super lækkert!

  No go’s:
  – Cremer og olier.
  – Upraktisk tøj. Bodyer er bare bedst de første måneder.
  – Pusleunderlag. En sygeplejerske sagde så fint ‘du gider ikke ha’ andre babyers lort med hjem’ og rådede mig til at bruge en stofble som underlag i stedet. Den kan ryge direkte i maskinen.

  Et par tip herfra 🙂
  Håber det kan bruges!

  5. maj 2016 at 4:09 Svar
   • Louise

    Ha! Jeg havde det på samme måde 🙂 navnet er tåbeligt! Tryllesalve. Tsk tsk. Men den er virkelig fantastisk. Og dejligt at den kan bruges behandlende og forebyggende.
    Forresten: hvis du bli’r typen der skal bruge vikle, så tjek lige Solly Baby. De laver de absolut pæneste og lækreste! Og den er så tynd at den er fantastisk i varmen – har netop testet på Mauritius :).
    Kh L

    6. maj 2016 at 4:54 Svar
 • Marie Flink

  Lanolin-salve, et must til ømme brystvorter i begyndelsen af amningen ? Ammeindlæg i uld forebygger brystbetændelse og engangsindlæg suger godt. Jeg brugte personligt begge dele. Kh. Marie

  5. maj 2016 at 8:29 Svar
 • Marie Flink

  Lige en tilføjelse; En god strækvikle f.eks. koalaviklen fra http://www.slynger.dk er rigtig god! Særligt hvis baby meget gerne vil være tæt på det meste af tiden, og så aflaster det så man ikke får ondt i arme og ryg ?

  5. maj 2016 at 8:41 Svar

Leave a reply