Featured Posts

To top
3 maj

To gode apps til gravide

N

Når man er gravid for første gang som jeg, er der virkelig mange gode råd og hjælp at hente hos diverse apps. Mine to favoritter hentede jeg med det samme, da jeg fandt ud af, at jeg var gravid. Og hvis jeg nu skal være helt ærlig, havde jeg måske hentet dem liiidt før 😉 Jeg har ikke en decideret yndling, for jeg synes, at netop de to supplerer hinanden meget godt, selvom det egentlig er nogenlunde det samme indhold – det er bare fra forskellige perspektiver.

Gravid – mens du venter

collage

Jeg er rigtig glad for denne app, da den ikke er så “emotionel” som den anden. Det er Komiteen for Sundhedsoplysning, som står bag denne. Og som afsenderen måske indikerer, så oplever jeg denne dejlig “faglig” og teoretisk i sin tilgang. Den gennemgår, hvad der sker med barn og mor i de enkelte uger, og kommer med anbefalinger i forhold til kost, motion, fødsel amning etc. Denne tjekker jeg ca. en gang om ugen, og bruger den derudover som et handy digitalt opslagsværk.

Køb app’en for 25 kr. HER

Pssst… Komiteen har også lavet en FAR app – læs om den her.

Pregnancy+

collage

Denne app brugte jeg hver dag i starten! I den periode kunne jeg trippe helt over, at nu var barnet så stort som et chiafrø og nu et riskorn og nu en blomme osv. Det var også sjovt for min kæreste, som jo af gode grunde ikke kunne følge så meget med, hvad der skete. App’en har flere features, som jeg er ret vildt med:

  • Størrelsessammenligningen som je brugte meget i starten
  • Timeline-funktionen, hvor man kan se, hvad der sker med barnet i løbet af alle tre trimestre; hvilke aftaler man skal til hos lægen, hvornår barnet kan høre, hvornår de ca. begynder at sparke etc.
  • Kalenderfunktion til billeder af ens mave

Men dét som jeg synes, at denne app er bedst til, er de mere personlige gode råd. Hver dag får man nemlig et nyt tema skrevet af en mor – det kan være alt fra “gode ammebh’er” til “må jeg spise æg, når jeg er gravid” etc. Dette er med til at gøre app’en dagsaktuel, og som sagt var jeg tryllebundet af den i starten. I dag, hvor jeg er i 21. uge tjekker jeg den et par gange om ugen.

App’en er gratis og fås HER

Del endelig, hvis I har gode app’ anbefalinger – både til før og efter fødsel 🙂

Stine

Leave a reply