Featured Posts

To top
29 apr

Mum to mum: Annette

J

Juhuu! Denne kategori har jeg glædet mig ALLERMEST til at indvie jer i! Det er bloggens “mum to mum” hjørne, hvor jeg udfritter mødre i min omgangskreds til at komme med deres bedste råd om graviditet, barsel og “motherhood” i det hele taget. Den første, I skal møde, er Annette, som fik sin dejlige datter, Isolde, i efteråret sidste år. 

 

Hvad var det bedste ved at være gravid?

Ubetinget mandatet til at sende min stakkels, hårdtprøvet ægtemand på tourné i samtlige 7-11’er klokken 03.00 om natten med henblik på at opstøve et stort bæger med Ben & Jerrys Peshfood, når nu en gang det var eneste babyen inde i maven havde lyst til… (.. for derefter at græde hikkende igennem ”d-d-d-d-du synes jeg er feeeeeed”, når hormonerne tog over og bærgeret var tomt…

 

Hvad lærte din graviditet dig?

At kunne barbere ben, at nyse uden at tisse i bukserne og gå i høje hæle (eller i det hele taget passe sine sko) er handlinger, som jeg altid har taget for givet. Det gør jeg ikke længere.

 

Hvis du skulle give dig selv et godt råd som gravid i dag, hvad ville det da være?

Stop med at google ting på nettet. Jeg forvandlede mig til en manisk googl’er under min graviditet. Min søgehistorie viste, at jeg klokken 3.00 om morgenen googlede ord som ”sushi graviditet”, ”kattebakke”, ”misdannelsesscanning statistik” og alt mulig andet angstprovokerende. Det gælder om at holde for øje, at de historier, der deles på nettet, oftest kommer fra personer, som har brug for at bearbejde en dårlig oplevelse. Det er således ikke hovedparten af sunde, raske graviditeter, som deles inde på min-mave.dk.

 

Hvad er det bedste køb til din datter, Isolde?

Vores tørretumler. Shit, hvor vasker man meget tøj. I starten er man helt stolt, når man hænger 18 små lyserøde Petit Bateau sparkedragte op på det lille stativ og romantisk sukker over motherhood. Efter et par måneder giver det en ustyrlig tilfredsstillelse bare at klikke på knappen ” Skabstørt” på min Miele Kombi Super dryer… (og nej, jeg er ikke sponsoreret – så vigtig er jeg slet ikke….)

 

Hvad er det dårligste køb?

Små silkebluser fra Bonpoint. Lige meget, hvor mange romantiske tanker man gør sig, kommer bebsen ikke til at have dem på de første mange måneder. Men de ser da søde ud i skuffen, som de ligger der – urørte med deres små kr. 900 prisskilte.

 

Lige meget, hvor mange romantiske tanker man gør sig, kommer bebsen ikke til at have små silkebluser på de første mange måneder. Men de ser da søde ud i skuffen, som de ligger der – urørte med deres små kr. 900 prisskilte.

 

Hvordan får man mest ud af sin barsel?

Alle mødre er forskellige og jeg tror på, at det gælder om at mærke efter og finde ud af, hvilken slags mor man er inderst inde. Jeg kunne ikke dét der med at spise kage i en mødregruppe hele dagen og tale om bleer, skævt baghoved og ømme brystvorter. Jeg har haft min bebs med på farten fra hun blev født. Jeg tror på, at en glad mor giver en glad bebs. Det gælder om at komme ud af den lille trygge rede og holde fast i de ting, der gør en glad. På den måde har jeg aldrig følt mig begrænset af at blive mor.

 

Hvis du skulle give et råd videre til kommende mødre, hvad skulle det så være?

Stop med at bekymre dig og nyd øjeblikket. Som mor bekymrer man sig helt naturligt over selv de mindste ting. Amning, svamp, rød numse og alt muligt andet, som kan fylde hele ens verden. Man googler alting, skriver laaaange chatbeskeder med fellow-mums og ringer til sundhedsplejersken, som var hun den sidste nødlinje i ‘Hvem vil være millionær’. I bakspejlet ville jeg have taget alting mere roligt. Der er vel en grund til, at anden gangs mødre virker så zen omkring motherhood….

 

Jeg håber I kunne bruge Annettes råd – hende kommer I til at høre mere fra snart… 😉 Og som altid, kom endelig med kommentarer, hvis I har andre gode råd, eller spørgsmål som jeg bør stille de kommende mødre i kategorien.

Stine

Leave a reply