Featured Posts

To top
27 apr

Choosing the baby’s name

JJeg har altid gået meget op i navne, og jeg elsker spørgsmålet om, hvad andre ville kalde deres børn. Jeg tror sågar, at jeg spurgte min kæreste på vores første date, hvad han ville kalde sine børn. Det kunne han selvfølgelig ikke svare på, og tænkte sikkert også sit. Det var egentlig ikke et udtryk for at være skruk, men bare fordi, jeg synes, at det er en sjov leg. Så noget af det bedste her i starten af graviditeten var, at nu var det faktisk legalt at lege navnelegen. Men vi var bare meget uenige, og selvom vi forholdvis hurtigt fandt ud af, hvad vores barn skulle hedde, var vi viiirkelig mange navne igennem, og hver gang den ene, kom med et godt forslag, blev det stemt ned af den anden.

Jeg havde det sådan med navnet, at jeg gerne ville have det skulle være specielt, men heller ikke “søgt specielt”, så vi skulle gerne havne et sted mellem et meget almindeligt navn som mit eget og outrere navne som Altan, Dyne eller Yrsavickie (som man f*nme godt må kalde sit barn). Det gjorde, at vi bl.a. var igennem følgende navne, før vi besluttede os: Eddie, Conrad, Eleanor, Ally, Amy, Ellie, Louis, Axel, Dagmar, Eliott, Augusta, Eloise, Elinore, Sofia, Emma – og listen var sikkert længere, men dette var dem, som vi skrev ned som potentielle. Vi var bare ikke helt glade, indtil min kæreste en dag foreslog navnet, Ava. Det var det første navn, vi begge var helt vilde med, og vi kunne lide, at det var et navn, som umiddelbart ville fungere godt igennem hele livet; vi følte, at Ava også var et godt teenage- og voksennavn. Personligt er jeg også vild med, at det er et palindrom og for min kæreste betyder det meget, at det er nemt at udtale på engelsk. (Hvilke jeg i øvrigt også er enig i, da mit eget navn er ét stort sprogligt benspænd i alle lande pånær Danmark.)

Personligt er jeg også vild med, at det er et palindrom og for min kæreste betyder det meget, at det er nemt at udtale på engelsk. (Hvilke jeg i øvrigt også er enig i, da mit eget navn er ét stort sprogligt benspænd i alle lande pånær Danmark.)

Vi kendte ikke andre, der hed Ava, men efterfølgende har jeg set flere børn, som hedder Ava, og i Singapore er det i top 5 over mest populære navne, så helt unikt er det altså slet ikke.

Vi overvejer lidt om hun skal have et mellemnavn, da vi fandt ud af, at hendes initialer bliver A.H.T. – a la; “det går A’HT” men vi kan ikke helt bestemme os for, om det egt betyder noget i det lange løb.

Desuden betyder Ava “Like a bird” – derfor den smukke Picasso due som billede til denne post.

Havde I svært eller nemt ved at finde et navn? Og hvad endte I med?

 

Stine
11 Comments
 • Mille

  Sikke et fint navn! Jeg har faktisk ikke hørt det før, men det er da top fint. Måske I bare tænker mere over, at der er mange der hedder det i Singapore, nu hvor I har bestemt jer for det? I skal vel heller ikke bo der for evigt? Tænkte ikke lige over den med A’HT, før du skrev det. Det med initialer tror jeg ikke man skal tænke så meget over, medmindre det er W.C., T.V. el.lign. Haha! A.H.T tænker jeg slet ikke over. Min fars initialer er fx B.O.G., men han bruger kun B.G. da han ikke rigtig bruger sit mellemnavn.

  Vi skrev hver især vores favoritnavne på en post-it og hang på køleskabet, så vi hver især kunne se dem stå på skrift lidt tid. Vi måtte først fjerne dem som vi ikke kunne lide, efter en uge. Vi var meget enige om tre navne: Frida, Olivia og Ellen. Alle tre er gode på engelsk, hvilket også var et krav her. Min kæreste hedder Lasse, og han bliver konsekvens kaldt og sammenlignet med “Lassie” (“like the dog???” spørg ham, om han er træt af det. Haha!). Min farmor hed Ellen, hvilket jeg synes er top fint. Men kunne af en eller andet årsag bare ikke forene mig med det, for det var jo min farmor. Olivia er også virkelig sødt, synes vi. MEN det ligger i top 3 i Kbh lige nu, og pludselig synes vi at alle omkring os hed Olivia, og vi gider ikke hun bliver den 5. Olivia i skolen. Så bliver hun Olivia V. Så vi er endt ud med Frida! Vi har tygget godt og grundigt på det, og vi er helt sikre! Hun er en Frida – nu kan vi slet ikke forestille os noget andet. Også selvom hun ikke er her endnu. Flere har foreslået at vores pige kunne hedde Ellen til mellemnavn, men det ender jo ud i det rene mobberi med en FRIDA ELLEN (“frikadellen?) Haha!!! Hvis det blev en dreng var vi til gengæld helt sikre, så var det blevet en Carl. Der havde vi faktisk ikke andre navne i spil. Kort og godt på engelsk!

  Mht. flere navne, så holder vi os til ét navn og formentlig Lasses efternavn. Men så langt er vi ikke lige kommet. Vi kan lide det kort og godt. For os bliver det hurtigt lidt for royalt, hvis man har mere end tre navne. Men det er jo en smagssag! Lasse har to efternavne, men bruger kun det ene. Min far har som sagt et mellemnavn, som han heller aldrig har brugt. Det samme gør de fleste andre jeg kender. Jeg har kun et fornavn og et efternavn, så personligt har jeg egentlig aldrig rigtig tænkt over det.

  Egentligt skørt som man kan have det med navne, for det er jo bare et navn. Dog er jeg helt og aldeles uforstående overfor folk der kalder deres børn navne som: Dyne, Altan, Tiger Lily osv. Men igen, det er jo en smagssag! Hehe.. Nogen kan lide navne der slutter på a, andre kan lide lange betydningsfulde og anderledes navne, og andre kan kun lide danske navne. Jeg synes altid den er svær – men man skal lytte til sin mavefornemmelse og så må man være ligeglad med hvad andre tænker. Når man først har givet dem et navn, bliver de jo dét navn som man giver dem.

  Lille Ava – det er så fint! 🙂

  27. april 2016 at 6:28 Svar
   • Mille

    Haha – hvorfor tror du dog det? 😉 Jeps, jeg er gået på barsel. Det er fantastisk! Lige til sol og forår, ah!

    Det er altid svært med de navne, men ens mavefornemmelse slår sjældent fejl. Jeg er vild med Ava. Det fungerer jo godt både på dansk og engelsk, og har en fin klang! Håber I nyder livet i Singapore, og at din graviditet går godt.
    Kh. M

    4. maj 2016 at 6:40 Svar
 • Cecilie

  Det er så svært det med navne, synes jeg. Min kæreste og jeg blev forældre til en pige i januar, og vi havde noget af et hyr med at finde det rigtige navn. Ligesom jer ønskede vi også noget specialet men ikke for specielt. Vi faldt helt pladask for Hannah og var helt sikre på, at det skulle være det. Jeg var også vild med palindrom-delen, men efterfølgende blev vi sådan en tvivl. Vi var begge helt vilde med navnet, men der var bare et eller andet. Nu har vi fjernet det sidste H, og det føles med mere rigtigt. Sjovt hvad der skal til:-) så nu hedder vores dejlige datter Hanna:-) tillykke med at have fundet navnet, det gør det bare en tand mere virkeligt:-)

  27. april 2016 at 11:52 Svar
 • Nina J

  Otto var vores wild card under hele graviditeten (vi havde begge en top tre over navne, hvor ingen af dem var gengangere på den andens liste), og egentlig var det kun nogle af vores bedste venner, der synes navnet var genialt (altså udover os…mest mig 🙂 )….men i marts blev Otto 2 år, og jeg kan slet ikke forestille mig noget andet til min dreng. Jeg håber, vi får en pige næste gang, for der var vi enige om navnet med det samme 🙂

  Ava er meget smukt, tillykke med valget.

  27. april 2016 at 19:37 Svar
 • Mette

  Ava er så fint, jeg gik i mødregruppe (i USA) hvor en af pigerne hed Ava, så kender det kun udtalt på engelsk.

  Ved vores første kendte vi ikke kønnet. Min mand foreslog en dag Maya og samme dag fik jeg en mail fra en Maya med samme mellemnavn som mig og det så ret godt ud på skrift, haha. Så det som et tegn og da det så blev en pige var valget ret nemt.

  Ved vores tvillinger kunne vi slet ikke “blive enige” om navne. Vi troede faktisk at det skulle være Carla/Clara og Frederik, da de først var født, men det føltes ikke rigtigt. Så vi skulle rentfaktisk have tilladelse for at tage dem med hjem fra hospitalet (igen i USA) uden navn på fødsels attesten. Så i et par dage hed de twin 1 og twin 2. En sygeplejerske spurgte forsigtigt om det havde religiøse grunde, at vi ikke ville navngive dem. Nej vi var bare ubeslutsomme ? De kom til at hedde Marlon og Merle. Vi havde den udfordring at navnene skulle fungere på “vores” tre sprog.

  1. maj 2016 at 8:09 Svar
 • Signe

  If you’re a bird, Im bird <3 – the notebook, det må være grund nok hihi
  Ava er så fint et navn

  9. august 2016 at 10:11 Svar

Leave a reply