Featured Posts

To top
26 apr

Sikkerhed i biler – og taxa’er!

V

Vi har ikke bil her i Singapore, og jeg har derfor aldrig tænkt, at vi skulle have en autostol. Jeg forestillede mig, at vi skulle have en i Danmark – eller måske rettere sagt, at vores familier skulle have en, til når vi var på besøg. Men i Singapore kommer vi rundt med det offentlige vha. bus og metro (som er en af de ganske få ting, der er billigere end i DK), Uber (som fungerer upåklageligt herude) eller taxa. Når det er det offentlige, ville jeg bare tage barnevognen med, som man jo også gør i Danmark, men helt naivt havde jeg forestillet mig, at når vi skulle tage Uber og taxa, ville hun bare skulle sidde i en bæresele. Det var indtil, at jeg så denne video, og fik det meget dårligt over min uvidenhed:

O

Okay, men hvad gør man så? Jeg troede, at hvis man havde en autostol, skulle de klikkes fast i en permanet base i bilen, hvilket jo ikke dur for os, som ikke har bil, men det viser sig, at jeg (igen) er helt gal på den. Jeg kunne sikkert have sparet mig selv for en masse bekymringer og søgen på nettet ved at have spurgt mig lidt omkring, for det viser sig jo (for mig at least), at man bare kan sætte autostolen fast via selen – tak Youtube for dine mange demonstrationer! Jeg endte derfor med at blive endnu mere glad for vores nye kombivogn, da man også kan sætte en autostol på den og bruge den som klapvogn! Det synes jeg virkelig er smart. Og ja ja; jeg kan da godt regne ud, at det er med til at “fastholde” forbrugeren til ét brand, men hvis det fungerer er det jo genialt. Ellers kan man – hvis man har en Stokke (som jeg jo primært interesserer mig for pga. vores køb) – købe en adaptor, som man kan sætte på sin barnevogn, og så kan man sætte autostole fra andre brands på – fås her. Vi skal i hvert fald også have os en BeSafe autostol, så den lille kan sidde trygt i taxaer.

Stine
3 Comments
 • Mette

  Welcome to motherhood ? Det kan simpelthen være en jungle at finde rundt i alt det man bør og må vide. Jeg er seriøst ved at få dårlige nerver over taxaer og manglende mulighed for at fastspænde en autostol her i Kina.
  Er der som regel ikke sådan et “fint” hvid beskyttelses betræk på sæderne i taxaerne i Singapore? Her er det ofte ikke engang muligt at komme ind til selen.
  Mine er ude af den første str stol, men jeg sætter stadig pris på at have dem fastspændt. Har dog allerede måtte gå på kompromis med det et par gange og det føles desværre ikke godt i maven ?

  Det er nok en tildels kulturel ting, men tror ihvertfald at mange danskere forsøger at minimere tiden de helt små sidder i autostol og derfor slår konceptet med at klikke autostolen på barnevognsstellet nok ikke helt igennem hjemme. Jeg oplever derimod, at det praktiseres i stor stil i mange andre lande og om børnene reelt får flere rygproblemer end danske børn er nok ikke til at vide.
  Nogle gange vinder behov og det praktiske nu engang over anbefalinger. Mener at anbefalingerne siger max 20 min i stolen i starten. Vi boede i USA da vores var små og det var ganske enkelt ikke muligt at opretholde et nogenlunde normalt liv, hvis vi skulle overholde lige netop den anbefaling.
  Mine sad længere på ture og skulle jeg ændre noget jvf. Indlæget med din veninde Anette. Så skulle jeg klart have praktiseret det med autostolen på stellet da mine tvillinger var små. Slæbte troligt dobbelt vogn, lifte og selv sovende børn ud af bilen for at handle istedet for bare lige at klikke dem på og så være hurtigt inde og ude igen. Men det sad så dybt i mig ved at have læst på diverse danske sider.

  2. maj 2016 at 11:34 Svar

Leave a reply