Featured Posts

To top
19 apr

DIY: Farvede stofbleer

S

SÅ er jeg tilbage i Singapore efter tre uger på farten. De første to uger var jeg i Danmark, hvor dagene bare fløj afsted! Jeg har haft travlt med at se så mange som muligt, og det er svært at nå det hele på kort tid, men jeg må acceptere, at sådan er det bare, når man ikke bor hjemme. Efter Danmark fløj vi til Singapore og havde lige 24 timer til at få vasket tøj og pakket kufferten igen, inden vi fløj videre til Australien, da min kæreste havde møder i Sydney. Det var min første tur til Australien, men allerede på den korte tid blev det klart, at det ikke er den sidste. Nå, men lang historie kort: nu er jeg tilbage og har en masse klar til bloggen 🙂

Mens jeg var i Danmark snusede jeg selvfølgelig også rundt blandt de danske babybutikker, og må konstatere, at den danske stil appellerer meget mere til mig end den asiatiske – måske ikke den største overraskelse. Jeg faldt blandt andet over de blødeste, farvede stofbleer, som flere af mine veninder med børn har fortalt er et must. De hvide, autentiske er naturligvis også fine, men de støvede farver, som fx Cam Cam laver, er bare liiiige lidt mere lækre. Til gengæld var jeg chokeret over prisen (!), så tænkte at det måtte jeg kunne lave selv billigere.

Jeg gik derfor i Føtex og købte to bundter hvide stofbleer (100,- for 12 stk. – fås online HERog derefter i Pandoru Hobby for at finde tekstilfarve. Jeg valgte den grå, da det “går til alt”. Husk at købe salt med, når du skal farve tekstil i vaskemaskinen (Dylon maskinfarve 89,- og 26,- fås HER og HER) Dvs. 18 kr. pr. stofble, men hvad vigtigere, de er blevet SÅ fine! Jeg tror (men aner det jo ikke…?), at 12 er rigeligt til at starte ud med, men har nærmest allerede løst til at prøve med nogle af deres andre fine farve. Inden jeg vaskede dem, havde jeg læst mig frem til, at man skal lægge stofbleerne i blød i koldt vand i 24 timer, så suger de bedre. De fik 6 timer, og de er blevet meget bløde.

Det skal du købe:

Stofbleer fra Føtex HER

Tekstilfarve fra Panduro Hobby HER

Tekstilfarve salt fra Panduro Hobby HER

IMG_3051 IMG_3049 IMG_3044

Stine
7 Comments
 • Nina Schmidt

  Du kan roligt købe 3 gange så mange stofbleer. Vi havde 20 da vores kom, og måtte vaske minimum hver anden dag, hvis ikke hver dag.

  19. april 2016 at 10:17 Svar
   • Nina Schmidt

    Hehe, nej vi blev også overraskede! Priser os lykkelige for tørretumbleren nu i hvert fald.

    21. april 2016 at 11:09 Svar
 • Ann-Sofie

  Rigtig god idé. De ser dog lidt ujævne ud i farven. Er det bare billedet der snyder?

  23. april 2016 at 6:08 Svar

Leave a reply